Uroš Kojadinović (© MN Press)
Uroš Kojadinović (© MN Press)

Što ne može niko može Partizan: Kojadinović i Šotić sa krila nadleteli Jezero

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.02.23. | 20:39

Crno-beli prvi u aktuelnom prvenstvu savladali Radnički u Kragujevcu

Povratak Partizana na pobedničku stazu. Tamo gde ove sezone niko slavio nije, uspeli su crno-beli da osvoje dva boda i tako poboljšaju šanse da se domognu plej-ofa u rukometnom prvenstvu Srbije. Tim trenera Darija Krželja savladao je Radnički u Kragujevcu (29:26) i time se učvrstio na četvrtoj poziciji na tabeli.

U hali Jezero je beogradski sastav dominirao sve vreme. Pogotkom Uroša Kojadinovića iz sedmerca početkom drugog minuta stekao je prednost i više je nije ispuštao, čime je dokazao da ga nije previše omeo prethodni poraz od Vardara u SEHA ligi, niti neuspeh u duelu sa Pančevom kad je prethodni put bio na terenu u domaćem takmičenju.

Izabrane vesti

Upravo je desno krilo Kojadinović bio najefikasniji akter susreta, postigao je deset golova iz 12 šuteva, a sjajnu rolu pružio je Mladen Šotić, nekadašnji reprezentativac, šest puta se sa pozicije levog krila upisao u listu strelaca i potvrdio da je veliko pojačanje crno-belih. Osam golova dodao je levi bek Stefan Petrić.

Pobeda Partizana dobija na vrednosti ako se zna da u aktuelnom prvenstvu niko nije tukao Radnički na njegovom parketu, a da je prethodni poraz pretrpeo upravo od Partizana u plej-ofu, ali maja prošle godine.

U domaćem sastavu istakao se srednji bek Stefan Stanojev sa devet preciznih hitaca, dok su desni bek Boško Stanisavljević i najbolji strelac lige, Miloš Bardužić pogodili po četiri puta.

Parni valjak sad ima tri boda više od večitog rivala, Crvene zvezde, kao najvećeg konkurenta za plasman u doigravanje, gde će, prema trenutnom stanju igrati još Vojvodina, Metaloplastika i Pančevo.

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 14. KOLO

Subota

Kikinda – Topličanin 30:25 (14:13)

Proleter – Vojvodina 28:34 (16:19)

Metaloplastika – Rudar Kostolac 30:29 (14:14)

Dinamo Pančevo – Crvena zvezda 28:28 (15:10)

Nedelja

Obilić – Dubočica 24:25 (14:12)

Ponedeljak

Radnički Kragujevac – Partizan 26:29 (12:16)

Utorak

19.00: Jugović - Šamot



tagovi

RK PartizanARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara